Putyin rendelete a szakadár régiók elismeréséről

Íme, annak a rendeletnek a szövege, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök írt alá, és amelyben a kelet-ukrajnai szeparatista régiókat önálló államként ismeri el.

Az egyik rendelet így szól: "Figyelembe véve a Donyecki Népköztársaság népének akaratát és Ukrajna elutasítását a konfliktus békés rendezésére a minszki megállapodásokkal összhangban, a Donyecki Népköztársaságot szuverén és független államként kell elismerni.

"Az orosz külügyminisztérium tárgyalásokat folytat a donyecki féllel a diplomáciai kapcsolatok felvételéről, és az elért megállapodást a vonatkozó dokumentumokon keresztül hivatalossá teszi.

"Az orosz külügyminisztérium utasítást kap, hogy az illetékes szövetségi végrehajtó szervek bevonásával folytasson tárgyalásokat a donyecki féllel a barátságról, együttműködésről és kölcsönös segítségnyújtásról szóló szerződés tervezetének előkészítéséről, és nyújtson be javaslatot annak aláírására a megállapított eljárásnak megfelelően.".

"Tekintettel a Donyecki Népköztársaság vezetőjének felhívására, az orosz védelmi minisztérium biztosítja, hogy az orosz fegyveres erők békefenntartó feladatokat lássanak el a Donyecki Népköztársaságban az e rendelet 3. pontjában említett szerződés megkötéséig."

A másik rendelet kimondja: "Figyelembe véve a Luhanszki Népköztársaság népének akaratát és Ukrajna elutasítását a konfliktus békés rendezésére a minszki megállapodásokkal összhangban, a Luhanszki Népköztársaságot szuverén és független államként kell elismerni.

"Az orosz külügyminisztérium tárgyalásokat folytat a luhanszki féllel a diplomáciai kapcsolatok felvételéről, és az elért megállapodást a vonatkozó dokumentumokon keresztül hivatalossá teszi.

"Az orosz külügyminisztérium utasítást kap, hogy az illetékes szövetségi végrehajtó szervek bevonásával folytasson tárgyalásokat a luhanszki féllel a barátságról, együttműködésről és kölcsönös segítségnyújtásról szóló szerződés tervezetének előkészítéséről, és nyújtson be javaslatot annak aláírására a megállapított eljárásnak megfelelően.".

"Tekintettel a Luhanszki Népköztársaság vezetőjének felhívására, az orosz védelmi minisztérium biztosítja, hogy az orosz fegyveres erők békefenntartó feladatokat lássanak el a Donyecki Népköztársaságban az e rendelet 3. pontjában említett szerződés megkötéséig."

(Skynews.com)

 

Címkék: Ukrajna, Putyin, Háború